3 minuten leestijd

Overgestapt? Good choice! Twijfel je? Niet nodig. Een Mac is dankzij het innovatieve besturingssysteem van Apple supervriendelijk in gebruik. Lees snel verder om erachter te komen waarom je voor een Mac zou moeten gaan en een paar handige tips voor de nieuwe Macgebruiker.

Simpeler kan het niet

Mac computers staan voor gebruiksvriendelijk en voor het intuïtieve gebruik. Alles gaat dus zo gemakkelijk mogelijk en vanzelf. Een mooi voorbeeld hiervan is het installeren van een nieuw programma. Je hoeft het te installeren programma alleen naar het mapje ‘Programma’s’ te slepen and you’re ready. Geen ingewikkelde stappen dus! Ook is een Mac razendsnel. De Mac is binnen de kortste keren opgestart en het wachten tot een programma opgestart is, is ook voorbij.

Waar voor je geld

Een MacBook is een investering. In vergelijking met een Windows zal een Mac veel langer meegaan. Dit is onder andere te danken aan het duurzame design en het besturingssysteem. Apple gebruikt voor de productie van devices onderdelen van hoge kwaliteit. Daarom blijft een Apple device jarenlang waardevol en zijn gebruikte Apple devices zeer geschikt voor refurbishment. Ben je na een tijdje toch toe aan iets anders, dan zal het verkopen van een Apple device geen probleem zijn. Ook kun je een Mac vaak inruilen, bijvoorbeeld bij leapp!

#TeamApple

Heb je een iPhone, dan is een Mac ideaal. De systemen werken feilloos met elkaar samen. Je kunt jouw Messages app synchroniseren met je Mac. Zo kun je achter je Mac ook je berichten beantwoorden. Superhandig tijdens een vergadering, als je in een college zit, of wanneer je gewoonweg geen zin hebt om jouw telefoon te pakken om een berichtje terug te sturen. Daarnaast is Airdrop handig voor het snel delen van foto’s en documenten.

“Superhandig tijdens een vergadering, als je in een college zit, of wanneer je gewoonweg geen zin hebt om jouw telefoon te pakken.”

Must-knows voor de gloednieuwe Apple gebruikers

Eenmaal aan de slag met Apple zul je snel merken hoe simpel een Mac in gebruik is. Als je Windows gewend bent, moet je waarschijnlijk even wennen aan de nieuwe interface. Om je verder op weg te helpen hebben we een aantal handige tips!

  • Instellingen wijzigen op jouw Mac? Het ‘Configuratiescherm’ is op een Mac te vinden bij Systeemvoorkeuren.
  • De Control-toets die je gewend bent op een Windows, is op een Mac de Command-toets (cmd).
  • Op zoek naar bestanden of bestanden sorteren zoals in Windows Verkenner? Met de Finder kun je bestanden, mappen en programma’s gemakkelijk vinden en ordenen.
  • Bestanden verwijderen? Sleep het bestand naar het prullenbakje in je Dock. Of gebruik de toetsencombinatie cmd + delete.

Meer tips voor het gebruik van Apple? Houd dan onze Facebookpagina in de gaten. Daar vind je wekelijks een handige tip voor je Mac, iPhone en andere Apple devices!

Dus, waarom Apple? We zetten de redenen nog even voor je op een rijtje. Apple heeft één van de meest gebruiksvriendelijke besturingssystemen die er is. Daarnaast behoudt een Apple product zijn waarde, dus ben je na een tijdje toe aan iets anders? Dan kun je jouw device makkelijk verkopen of inruilen voor iets anders. Heb je een iPhone? Dan zal deze een perfecte match vormen met je Mac. Wil je toch wat meer informatie over een refurbished MacBook, neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs in één van onze winkels.