3 minuten leestijd

In hoeverre is uiterlijk belangrijk voor jou? It’s the inside that counts, toch? Zo werkt het ook met refurbished devices. Afhankelijk van de productconditie heeft een device één of meerdere gebruikssporen, maar uiteindelijk is het de inhoud waar het om draait. Wil jij alle ins and outs van productcondities weten? Lees dan snel verder.  

Waarom hebben refurbished producten productcondities?

We are all about re-use. Dat betekent dat we devices een tweede leven geven. Als de devices vanwege een kleine imperfectie weggegooid worden, is dat enorm zonde. Elk device verdient een tweede leven als het nog goed functioneert. Dat ene kleine krasje of dat kleine deukje maakt elk device uniek.

“Je kunt het zo bekijken: des te lager de productconditie, des te groter jouw voordeel.”

Ook zorgt dit kleine krasje en dat ene deukje op de achterkant van het device ervoor dat de prijzen iets lager liggen. Je kunt het zo bekijken: des te lager de productconditie, des te groter jouw voordeel.

Welke productcondities zijn er?

De productconditie van een device wordt aan de hand van plusjes weergegeven. Productcondities kun je vergelijken met het aantal sterren van een hotel. Stel je voor: je bent jouw vakantie aan het plannen en je bent op zoek naar een aantal geschikte hotels voor jouw ultieme roadtrip.

Ga jij voor het mooiste hotel met de meeste luxe? Dan zal dit hotel vast 5 sterren hebben. Hiermee kun je een device met 5 plusjes vergelijken. Een device met 5 plusjes is bijna niet te onderscheiden van nieuw. Een enkel zeer licht cosmetisch gebruiksspoor is mogelijk.

Iets minder luxe dan het 5 sterren-hotel is het 4 sterren-hotel, maar hier zal je ook supertevreden over zijn. Dit is ook het geval van een device met vier plusjes: het device heeft lichte gebruikssporen. Leuk weetje: een device met vier plusjes is de meest gekozen optie bij leapp!

Bij een 3 sterren-hotel zal je nog steeds tevreden over wat je krijgt voor de prijs die je betaalt. Dit geldt ook voor een device met drie plusjes. Dit is de laagste gradatie die je bij leapp vindt én de voordeligste! Een product in deze conditie heeft zichtbare gebruikssporen.

Zit je met een budget en stoor je je toch aan die ene kras op de achterkant? No big deal: een hoesje of een cover is dan een uitkomst. Zo bescherm je het device en ‘cover’ je de cosmetische imperfectie.

Een perfecte technische conditie

Technisch gezien zijn bijna alle producten van leapp in perfecte staat. Af en toe komt het voor dat een product een technische imperfectie heeft. Maar niets om je zorgen over te maken en al zeker geen reden om het device dan maar geen tweede leven te geven. Je herkent een product met een kleine technische imperfectie aan een gebroken tandwiel-icoon op de website. Een voorbeeld van een technische imperfectie is dat de Bluetooth-functie niet meer werkt. Maak jij nooit gebruik van de Bluetooth-functie, dan is zo’n device prima geschikt voor jou. Daarbij scheelt jou ook nog eens wat centjes!

Is it the inside counts? Dan maakt het voor jou niet zo veel uit als een device kleine imperfecties heeft. Niet alleen maken de imperfecties het product uniek, maar des te lager de productconditie, des te groter jouw voordeel. Meer informatie over de productcondities? Bekijk onze productconditiepagina!