3 minuten leestijd

Voor velen is de MacBook een grote uitgave. Maar wat als je plots een nieuwe nodig hebt en even niet in staat bent om een nieuwe te halen? Een mooi momentje voor wat shameless self promotion. Bij leapp hebben we nu iets nieuws: in plaats van er één te kopen kun je ook een MacBook Pro huren! Natuurlijk zijn er ook andere opties: nieuw of refurbished. Wij leggen je uit wat het verschil is tussen kopen (nieuw of refurbished) en huren. Welke voordelen brengt huren met zich mee?

Nieuwe MacBook

Heb jij lang gespaard voor een MacBook Pro of kijk je er niet van op dat je laptop niet meer (goed) werkt? Dan is een nieuwe MacBook Pro wellicht iets voor jou. Het goedkoopste MacBook Pro-model van Apple kost nu, hou je vast, €1497,91.

Waarom wel, waarom niet?
Het kopen van een gloednieuwe MacBook Pro heeft twee voordelen: je bent de eerste eigenaar van de MacBook én je hebt het nieuwste model. Voor de meesten is toch wel het prijskaartje een nadeel, je bent behoorlijk wat geld kwijt.

Refurbished MacBook

Vind je het niet belangrijk of je de eerste eigenaar bent en hoef je ook niet het nieuwste van het nieuwste te hebben? Ben jij je bewust van de ecologische voetafdruk op onze kostbare Aarde, denk je aan je portemonnee en wil je toch genieten van fantastische Apple devices? Dan is een refurbished MacBook Pro een mooie optie.

Het kostenplaatje is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom men voor refurbished gaat. De aankoop van een refurbished device scheelt tot wel honderden euro’s: een mooi – én milieubewust! – alternatief voor nieuw. De voordeligste MacBook Pro bij leapp kost €599,-. Dat is wel andere koek hè.

Waarom wel, waarom niet?
Een MacBook bij leapp heeft een tweede leven gekregen en werkt nog uitstekend. Daarnaast heb je twee jaar garantie en kun je dezelfde service verwachten wanneer je de MacBook Pro nieuw zou kopen. En misschien wel een van de belangrijkste reden: een refurbished MacBook scheelt enorm veel geld.

Een nadeel kan zijn, maar dat is geheel persoonlijk, dat het uiterlijk van de MacBook kleine imperfecties kan hebben. Daarnaast hebben de huidige refurbished MacBook-modellen geen Touchbar. Vind jij dit echt een must, dan zou nieuw een optie voor jou zijn.

MacBook Pro huren

Oh no, laptop stuk en heb je daar geen rekening mee gehouden? Of wil jij heel graag een MacBook maar vind je de aanschafkosten simpelweg te hoog?

Bij leapp bieden we naast het kopen van een refurbished MacBook nog een extra optie aan: je kunt nu ook jouw refurbished MacBook Pro huren. Zo kun je zorgeloos genieten van een MacBook Pro zonder hoge aanschafkosten, maar wel met het gebruiksgemak van Apple. Klinkt goed, toch?

Waarom wel, waarom niet?
De voordelen van een Macbook huren zijn dat je geen hoge aanschafkosten in één keer hebt. Al vanaf €27,50 per maand heb je een refurbished MacBook Pro. Daarnaast ben je ‘part of the leapp family’, mocht zich onverhoopt een probleem voordoen (of heb je gewoon zin in een goed gesprek over tech) kun je altijd bij leapp terecht.

Een refurbised MacBook huren is een mooie optie voor als een refurbished of gloednieuwe MacBook voor nu niet mogelijk is. Een minpunt kan zijn dat je na twee jaar niet de eigenaar bent van een MacBook maar hey, je hebt er wel zorgeloos van kunnen genieten – en wellicht kunnen sparen voor your very own MacBook.

Dus ga jij voor nieuw, refurbished of huur jij ‘m?